Om mig

Om mig

Mit liv indenfor kunstens verden startede for alvor i 1993, da jeg blev kunstanmelder på Kunstavisen. Jeg blev ”headhuntet” af Ekstra Bladets legendariske kunstanmelder, Alex Steen, og det var også ham, der anbefalede mig overfor den store avis, så jeg kunne overtage hans  anmelderjob i 1998. Et par år efter oprettede jeg sammen med min daværende hustru Eikon Kunstformidling, hvor jeg kunne udleve min drøm om at være foredragsholder og guide på kunstture. Siden da har jeg holdt i hundredvis af foredrag og arrangementer for kunstforeninger, aftenskoler, i kunstmuseers venneforeninger, i Ældre Sagen og på folkeskoler i hele Danmark.

I 2012 blev jeg kunstanmelder på Jyllands Posten og har været det lige siden, samtidigt med at jeg er redaktør af Kunstavisen.


Tekster er en anden vigtig del af mit arbejde. Ligesom det er tilfældet med foredrag, har jeg skrevet utallige tekster for kunstnere og gallerier. Tekster, der bliver brugt på hjemmesider, i kataloger og i bøger. Det har altid været mit ønske at skrive bredt og mangfoldigt, og det har altid været et erklæret mål at nå ud hele til hele Danmark uanset alder, uddannelse, køn og genre. 101 kunstnere er summen af alt dette. Bøgerne, der er udkommet siden 2009, portrætterer nulevende kunstnere bogstaveligt talt fra Gedser til Skagen og er blevet en stor succes som opslagsværker.

Jeg er uddannet som Bachelor i Kunsthistorie og har også læst Litteraturvidenskab og Dansk. Derudover har jeg arbejdet otte år i det private erhvervsliv som oversætter i dansk, tysk og engelsk.

Jeg er far til to børn og bor i Nordsjælland.

Eikon Kunstformidling ved Tom Jørgensen

mail@eikon-kunstformidling.dk

Tlf. +45 2589 3981

CVR-nr.: 29988617